Κόσμος

Ανακάμπτει ο τουρισμός στη Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Γαλλία αυξήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου που επλήγη από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Γαλλία από ξένους τουρίστες αυξήθηκε κατά 2,9% κατά τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου συγκριτικά με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσαν ώθηση στον τουρισμό.
Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του Παρισιού αυξήθηκαν κατά 4,5% το τέταρτο τρίμηνο, με 3,3% περισσότερους ξένους τουρίστες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE.
Η αύξηση επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αναφορές του κλάδου για σταδιακή ανάκαμψη από τη βουτιά του ξένου τουρισμού λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, οι οποίες είχαν επηρεάσει την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου του 2015.
Ωστόσο, η θέση της Γαλλίας ως η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, υπέστη νέα πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, όταν άνδρας οπλισμένος με ματσέτα επιτέθηκε σε Γάλλο στρατιώτη κοντά στην είσοδο του Μουσείου του Λούβρου, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μιλά για τρομοκρατική επίθεση.
Η Γαλλία, που θέλει να ενισχύσει την αδύναμη οικονομική της ανάπτυξη, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, που παράγει το 7,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας και απασχολεί 2 εκατ. άτομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12