Κόσμος

Ανάκληση αυτοκινήτων Toyota και Nissan λόγω προβλημάτων στους αερόσακους

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Nissan ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση και στον υπόλοιπο κόσμο των ανακλήσεων που είχαν ήδη εκδώσει για τη Βόρεια Αμερική με σκοπό την αντικατάσταση πιθανώς φονικών πλευρικών αερόσακων κατασκευής της εταιρείας Takata.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει άλλα 2,86 εκατομμύρια οχήματα που περιλαμβάνουν 24 μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Απρίλιο του 2003 ως τον Δεκέμβριο του 2008–ανάμεσά τους 1.729 εκατομμύρια στην Ευρώπη, 360.000 στην Ιαπωνία και 190.000 στην Κίνα.

Στις 16 Ιουνίου, η Toyota ανακάλεσε 1,37 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ όταν η Takata συμφώνησε να ικανοποιήσει την εντολή των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών και να χαρακτηρίσει περισσότερους αερόσακους ελαττωματικούς επεκτείνοντας τις ανακλήσεις.

Από την πλευρά της, η Nissan ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 198.000 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων των μοντέλων Navara, Caravan και Teana, παραγωγής από τον Απρίλιο 2007 ως τον Δεκέμβριο 2008 έπειτα από ανακλήσεις που προηγήθηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί από τις τελευταίες ανακλήσεις, σύμφωνα με αμφότερες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ