Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει άλλα 2,86 εκατομμύρια οχήματα που περιλαμβάνουν 24 μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Απρίλιο του 2003 ως τον Δεκέμβριο του 2008–ανάμεσά τους 1.729 εκατομμύρια στην Ευρώπη, 360.000 στην Ιαπωνία και 190.000 στην Κίνα.
Στις 16 Ιουνίου, η Toyota ανακάλεσε 1,37 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ όταν η Takata συμφώνησε να ικανοποιήσει την εντολή των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών και να χαρακτηρίσει περισσότερους αερόσακους ελαττωματικούς επεκτείνοντας τις ανακλήσεις.
Από την πλευρά της, η Nissan ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 198.000 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων των μοντέλων Navara, Caravan και Teana, παραγωγής από τον Απρίλιο 2007 ως τον Δεκέμβριο 2008 έπειτα από ανακλήσεις που προηγήθηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.
Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί από τις τελευταίες ανακλήσεις, σύμφωνα με αμφότερες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.