Κόσμος

Αναμνηστική πλάκα για τον δολοφονηθέντα πολιτικό Μπορίς Νεμτσόφ

Στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο σπίτι στο οποίο ζούσε ο Ρώσος πολιτικός Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα.

Στην τελετή των εγκαινίων της αναμνηστικής πλάκας παρευρέθηκαν μερικές δεκάδες άτομα. Ο γιός του Νεμτσόφ Αντόν τοποθέτησε την πλάκα στην αψίδα που οδηγεί στο προαύλιο του σπιτιού, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Πρόσφατα οι αρχές της Μόσχας είχαν εγκρίνει την τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας στην οδό Μάλαγια Ορντίνκα 3.

Στις 27 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε τελετή μετονομασίας ενός τμήματος της οδού στην οποία βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. Μπροστά στη ρωσική πρεσβεία δημιουργήθηκε η πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ – Boris Nemtsov Plaza.

«Σύντομα στην Μόσχα, στο σπίτι στο οποίο ζούσε , θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα, αλλά η άρχη έγινε εδώ στην Ουάσγικτον» είχε δηλώσει τότε κατά την διάρκεια τελετής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπορίς Νεμτσόφ, Βλαντίμιρ Καρά–Μουρζά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr