Κόσμος

Αναμνηστική πλάκα για τον δολοφονηθέντα πολιτικό Μπορίς Νεμτσόφ

Στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο σπίτι στο οποίο ζούσε ο Ρώσος πολιτικός Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα.

Στην τελετή των εγκαινίων της αναμνηστικής πλάκας παρευρέθηκαν μερικές δεκάδες άτομα. Ο γιός του Νεμτσόφ Αντόν τοποθέτησε την πλάκα στην αψίδα που οδηγεί στο προαύλιο του σπιτιού, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Πρόσφατα οι αρχές της Μόσχας είχαν εγκρίνει την τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας στην οδό Μάλαγια Ορντίνκα 3.

Στις 27 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε τελετή μετονομασίας ενός τμήματος της οδού στην οποία βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. Μπροστά στη ρωσική πρεσβεία δημιουργήθηκε η πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ – Boris Nemtsov Plaza.

«Σύντομα στην Μόσχα, στο σπίτι στο οποίο ζούσε , θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα, αλλά η άρχη έγινε εδώ στην Ουάσγικτον» είχε δηλώσει τότε κατά την διάρκεια τελετής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπορίς Νεμτσόφ, Βλαντίμιρ Καρά–Μουρζά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο