Κόσμος

“Ανασαίνει” η Ιταλία: Νέα μείωση του ημερήσιου αριθμού θανάτων και κρουσμάτων κορονοϊού

Νέα μείωση του ημερήσιου αριθμού θανάτων από κορονοϊό κατέγραψε η Ιταλία, αφού 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 234.998 (197 την τελευταία μέρα) και οι νεκροί έφτασαν τους 33.899. Παράλληλα, 165.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 287 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.864 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.111 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν πτώση: νόσησαν 73 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 19 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 538.

Ούτε ένας νεκρός στο Βένετο

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην περιφέρεια Βένετο το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένας νεκρός αλλά ούτε και νέα κρούσματα. Και στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, τόσο ο αριθμός των θανάτων, όσο και των νέων περιστατικών, παρουσιάζει μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ντομένικο Αρκούρι, πάντως, ο Ιταλός επίτροπος αρμόδιος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο κορονοϊός, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να νομίζουμε ότι ο συναγερμός έχει λήξει, διότι αυτό θα συμβεί μόνον όταν ανακαλυφθεί το εμβόλιο και μπορέσει να παραχθεί σε ικανοποιητική ποσότητα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Η πυρηνική εγκατάσταση «φρούριο» στο Φορντό στο Ιράν και το μόνο όπλο που μπορεί να την καταστρέψει
Η Φορντό, βαθιά προστατευμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους στόχους για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση καταστροφής πυρηνικών υποδομών
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του IRIB, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, στην Τεχεράνη 10