Κόσμος

Ανατριχίλα! Βραβεύουν την καλύτερη selfie με… πτώματα!

Στο στόχαστρο της ρωσικής αστυνομίας μπήκε μια ομάδα χρηστών του διαδικτύου με μακάβριο χιούμορ καθώς διοργάνωναν διαγωνισμό για την καλύτερη selfie με... πτώματα.

Ο ιδιότυπος διαγωνισμός οργανώθηκε από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται “Μια σέλφι με τους νεκρούς” μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte -του ρωσικού αντίστοιχου του Facebook- που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία.

Οι διαχειριστές της σελίδας προσέφεραν βραβεία από 1.000 μέχρι 5.000 ρούβλια (από 13 μέχρι 68 ευρώ περίπου) για τις καλύτερες φωτογραφίες με πτώματα. Οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να χαμογελούν δίπλα στο πτώμα επειδή “οι νεκροί έχουν φύγει για έναν καλύτερο κόσμο”.

Η συγκεκριμένη σελίδα, που έχει 500 μέλη, προσέλκυσε την προσοχή των αρχών όταν προσέφερε 5.000 ρούβλια για την καλύτερη φωτογραφία του πτώματος μιας 13χρονης η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Σίκτιβκαρ, στη βόρεια Ρωσία. Κάτοικοι τη πόλης και συγγενείς του κοριτσιού θορυβήθηκαν από τον διαγωνισμό καθώς φοβήθηκαν ότι κάποιοι μπορεί να προέβαιναν στη σύληση του τάφου της.

“Προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος ή περισσότεροι” είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο Αλεξάντρ Σιντιούσοφ. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιες κυρώσεις αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές του ιστοτόπου, πρόσθεσε. Ο ένας από αυτούς, που ονομάζεται Άλφρεντ Πολιακόφ, έχει μπαναριστεί από το Vkontakte λόγω της “ύποπτης δραστηριότητάς” του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικοινώνησε μαζί του, πρόκειται για έναν 28χρονο που κατοικεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και δηλώνει πρώην καθηγητής πανεπιστημίου. “Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα για να αλλάξουμε τη νοοτροπία απέναντι στον θάνατο. Ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής” είπε ο Πολιακόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5