Κόσμος

Ανοίγει την Τετάρτη τα χαρτιά του ο Μάριο Ντράγκι – Το απόγευμα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Το πρωί της Τετάρτης 20/07/2022 θα μιλήσει στην ιταλική Γερουσία ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.Το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7.30.

Με την ομιλία του αυτή, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διαφόρων εκπροσώπων των κομμάτων.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει στην Βουλή, εκτός και αν επιλέξει να αποστείλει την ίδια, ακριβώς, ομιλία της Γερουσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η Βουλή θα πρέπει να εκφράσει, με ψήφο εμπιστοσύνης, την αποδοκιμασία ή την στήριξη της πολυκομματικής κυβέρνησης της Ρώμης.

Είναι σαφές, όμως, ότι η καθοριστικής σημασίας ημέρα είναι η αυριανή: τόσο λόγω του ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα κάνει γνωστή την οριστική βούλησή του, όσο και επειδή στη Γερουσία η κυβέρνηση χαίρει, ούτως ή άλλως, μιας πιο περιορισμένης στήριξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα