Κόσμος

Αντιδράσεις για την βράβευση του Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη για την βράβευση του Ζαιχ Μπολσονάρο στους χώρους του.

Και αυτό γιατί δεν είχε ενημερωθεί πως η κράτηση του χώρου από Αμερικανο-βραζιλιανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έγινε για να τιμηθεί ο Μπολσονάρο ως πρόσωπο της χρονιάς στη Βραζιλία.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαιχ Μπολσονάρο θα παραλάβει το βραβείο του στη διάρκεια ενός δείπνου-γκαλά που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου ενώπιον τουλάχιστον 1.000 ατόμων.

Οι θέσεις και η πολιτική του βραζιλιάνου πρωθυπουργού αναφορικά με το περιβάλλον και τους αυτόχθονες πληθυσμού προκαλεί πολλές αντιδράσεις τόσο στο χώρα του όσο και στο εξωτερικό.

«Για αυτό το εξωτερικό και ιδιωτικό γεγονός στη διάρκεια του οποίου ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θα τιμηθεί είχε γίνει κράτηση προτού γίνει γνωστό το όνομα του βραβευθέντος. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι και εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε», ανάρτησε το μουσείο στο twitter.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τον ιστότοπο Gothamist, υπέρμαχοι της σωτηρίας του περιβάλλοντος εκτιμούν πως είναι «θλιβερά ειρωνικό το ότι ένας άνδρας πρόθεση του οποίου είναι να καταστρέψει έναν από τους πιο ανεκτίμητους φυσικούς πόρους στον κόσμο (τον Αμαζόνιο) θα αναγορευθεί Πρόσωπο της χρονιάς σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον εορτασμό της φύσης»..

Σε άρθρο στην εφημερίδα Le Monde, 13 εκπρόσωποι αυτοχθόνων πληθυσμών από διάφορες ηπείρους καταγγέλλουν τις «επιθέσεις» του προέδρου Μπολσονάρο και προειδοποιούν για «τις απαρχές μιας Αποκάλυψης».

«Η κυβέρνηση αυτή θέλει να μονοπωλήσει όλο τον Αμαζόνιο, να τον αφαιμάξει ακόμη περισσότερο κατασκευάζοντας νέους δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές», αναφέρει το δημοσίευμα καθώς ο Μπολσονάρο με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τροποποίησε πολλούς νόμους για το περιβάλλον και τους κατέστησε ευνοϊκότερους για αγροτική και μεταλλευτική εκμετάλλευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 12