Κόσμος

Αντιστέκεται η Κύπρος στις… ορέξεις της Τουρκίας – “Θα επανέλθει ζητώντας περισσότερα για το Προσφυγικό”

Σε δηλώσεις του προς το διαδικτυακό τόπο Politico, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναφέρει ότι η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας τα οποία κρατά κλειστά, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο. 

Παρά το γεγονός ότι η πίεση στην Κύπρο είναι έντονη, δεν είναι το μόνο μέλος της ΕΕ που μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες, σημειώνει ο Κασουλίδης. «Η Γερμανία έχει μπλοκάρει κεφάλαια, η Γαλλία έχει μπλοκάρει κεφάλαια. Τι γίνεται με αυτές τις χώρες και γιατί μόνο η Κύπρος; αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να αγνοηθούν όλες οι προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος σημειώνει τέλος ότι «η ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί καθόλου από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Τουρκία θα έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά… και ότι δε θα επανέλθει ζητώντας όλο και περισσότερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακήρυξη Ντόναλντ Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα εμπνέει τους υπερασπιστές της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο
Ο Τραμπ επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα «στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ», αναδεικνύοντας την κοινή προσήλωση στις δυτικές αξίες, στην ασφάλεια και στην ειρήνη
Ντόναλντ Τραμπ 12
Φρίκη στην Κένυα - 25 νήπια και 7 ενήλικες βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, τα πτώματα ήταν διαμελισμένα
Το 2023, εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους - Είχαν ακολουθήσει το κήρυγμα επικεφαλής αίρεσης, ο οποίος τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού»
Ομαδικός τάφος στην Κένυα