Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια του πρώτου σινεμά στη Σαουδική Αραβία

Ο πρώτος κινηματογράφος της Σαουδικής Αραβίας, σε διάστημα 40 ετών, θα ανοίξει τις πύλες του για το φιλοθεάμον κοινό στις 18 Απριλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής AMC προκειμένου να ανοίξει 30-40 κινηματογράφους σε περίπου 15 πόλεις της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών.

Το βασίλειο διέθετε ορισμένους κινηματογράφους τη δεκαετία του 1970, όμως ο πανίσχυρος κλήρος κατάφερε να τους κλείσει, αντικατοπτρίζοντας την ολοένα κι αυξανόμενη επιρροή των ισλαμιστών στην περιοχή εκείνη την περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό