Κόσμος

Απέτισαν τιμές στον Μπιν Λάντεν και ζητούν τζιχάντ κατά των ΗΠΑ

Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Κουέτα απέτισαν τιμές στη μνήμη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ζήτησαν κήρυξη τζιχάντ κατά των ΗΠΑ.
Εκατοντάδες άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν για να «αποτίσουν τιμή» στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος βρήκε τον θάνατο προ πενθημέρου κατά την επιδρομή αμερικανών καταδρομέων, ζητώντας παράλληλα να κηρυχθεί «τζιχάντ» κατά της Ουάσιγκτον, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ισλαμιστικό κόμμα Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ (JUI) στην πόλη της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν.
 
«Ζήτω στον Οσάμα» φώναζε το πλήθος, που καταμετρήθηκε ότι έφθανε τα χίλια άτομα από τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το αλαλάζον πλήθος στη συνέχεια έκαψε μία αμερικανική σημαία, όπως είθισται κάθε Παρασκευή μετά τις προσευχές, σε κάθε περιοχή της χώρας, η οποία μολαταύτα θεωρείται στενή σύμμαχος της Ουάσιγκτον στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, παρά το έντονο αντιαμερικανικό συναίσθημα της πλειονότητας των πολιτών της.
 
«Οι υπηρεσίες που προσέφερε στους μουσουλμάνους ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα τιμώνται πάντοτε», τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Άμπντουλ Καντίρ Λούνι, ηγετικό στέλεχος του JUI.
 
«Αψήφησε τον αμερικανό Μεγάλο Σατανά και σφετεριστή και αφύπνισε τις συνειδήσεις των μουσουλμάνων απανταχού της Γης. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να του αποτίσουμε τιμή», πρόσθεσε.
 
«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έγινε μάρτυρας, αλλά αρχής γενομένης από σήμερα, χιλιάδες Οσάμα μέλλουνε να γεννηθούν διότι αυτός μορφοποίησε ένα κίνημα κατά των αντιμουσουλμανικών δυνάμεων, που ξεπερνά τον ίδιο τον άνθρωπο» Οσάμα, πλειοδότησε ο πρώην Γερουσιαστής με το ίδιο κόμμα Χαφίζ Φαζάλ Μπαρεάς.
 
«Η Αμερική αρχικά σκότωσε τον Οσάμα και στη συνέχεια σκύλευσε το σώμα του», τόνισε ο ίδιος, που ορκίσθηκε πως «η τζιχάντ κατά της Αμερικής και των συμμάχων της θα συνεχισθεί».
 
Πολλά φονταμενταλιστικά κόμματα, εκ των οποίων και το μεγαλύτερο Τζαμάατ-αλ-Ισλάμι (JI), έχουν απευθύνει κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις τη σημερινή ημέρα σε όλη τη χώρα. Κύριο σύνθημά τους, σύμφωνα με το ίδιο κίνημα, θα είναι η καταδίκη της αμερικανικής «επίθεσης» και η κατάλυση της ακεραιότητας του Πακιστάν κατά την διάρκεια της επίθεσης των επίλεκτων αμερικανών καταδρομέων κατά του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στο προάστιο Αμποταμπάντ του Ισλαμαμπάντ.
 

Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε επιθέσεις σε τρένα στις 11/09/2011

Τα σενάρια φαντασίας που “έφτιαξαν” οι Αμερικάνοι για τον Λάντεν

Αυτός είναι ο Ναύαρχος SEAL που “εξόντωσε” τον Οσάμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ