Κόσμος

Απίστευτο πρωτοσέλιδο Spiegel για το Brexit! “Σας παρακαλούμε, μην φύγετε”!

Το τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο σε μια δίγλωσση έκδοση, είναι γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ από τις σελίδες του απευθύνεται μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Der Spiegel θα εκδοθεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και αυτό που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία θα έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς». Θα πωλείται δε σε μειωμένη τιμή, δύο λίρες (2,90 ευρώ) γνωστοποίησε η διεύθυνση του περιοδικού.

Δείτε το

 

Ο αρχισυντάκτης του Spiegel Κλάους Μπρικμπόιμερ επισήμανε ότι το κεντρικό άρθρο του περιοδικού θα περιλαμβάνει πληθώρα επιχειρημάτων γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.

«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική –και δίγλωσση– έκκληση προς την χώρα: Σας παρακαλούμε μην φύγετε!» τόνισε ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας σε μια ανακοίνωση σήμερα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του περιοδικού, το κεντρικό άρθρο θα περιγράφει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, στην ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και στο γεω-στρατηγικό της βάρος.

Σε μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS για λογαριασμό του Spiegel το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Λίγο παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας σε σύγκριση με το 36% που πιστεύει ότι η κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιδεινωθεί.

Η δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν 1.025 άνθρωποι διενεργήθηκε το διήμερο 7-8 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ