Κόσμος

Απόφαση σκάνδαλο! Αθωώθηκαν για ομαδικό βιασμό γιατί το θύμα ήταν αναίσθητο!

Η λέξη "σκανδαλώδης" είναι... λίγη για να χαρακτηρίσει την απόφαση δικαστηρίου της Βαρκελώνης σχετικά με τον ομαδικό βιασμό 14χρονης.

Οι πέντε δράστες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το πιο ελαφρύ αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία.

Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται γνωστή, παρά την ανατροπή ανάλογης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, νωρίτερα φέτος.

Αρχικά κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι ανδρών. Στους πέντε εξ αυτών επιβλήθηκαν ποινές 10 με 12 ετών κάθειρξη. Αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό, οι ποινές τους θα κυμαίνονταν από 15 έως 20 χρόνια κάθειρξη.

Οι άνδρες βίασαν το κορίτσι στη διάρκεια ενός παιχνιδιού που περιλάμβανε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε ένα εργοστάσιο εκτός λειτουργίας, στην Μανρέσα, μια πόλη της Καταλονίας, τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι άνδρες επιτέθηκαν στο κορίτσι, το οποίο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, ο ένας μετά τον άλλον.
Ένας από τους κατηγορούμενους, που αναφέρεται μόνο ως Μπράιαν Αντρές Μ., δήλωσε ότι είπε ο ένας στον άλλο: «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας, χωρίς καθυστερήσεις».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το θύμα «δεν γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μαζί της». Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν με οργή στην απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή απουσία Τραμπ από την Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια - Στην ατζέντα ευρωατλαντικές σχέσεις, Ουκρανία και Ιράν
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν, τα πρόσωπα που θα κάνουν ντεμπούτο και η χρονική συγκυρία μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών εκδηλώσεων της χρονιάς
Γερμανικό drone με όπλα διαφημίζεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση