Κόσμος

Αποφεύχθηκε στο παρά 1′ η μετωπική σύγκρουση του Ερντογάν με τη Δύση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με 10 χώρες της Δύσης – ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς. Μιας έντασης που κορυφώθηκε όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αξίωσε» να κηρυχθούν ως persona non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα) οι πρέσβεις των χωρών αυτών επειδή με κοινή τους δήλωση είχαν το «θράσος» να ζητήσουν την αποφυλάκιση του επί 4 χρόνια κρατούμενου χωρίς καταδικαστική απόφαση Οσμάν Καβαλά.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ολλανδίας εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες αναφέρουν πως συμμορφώνονται με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης, που διέπει τις διπλωματικές σχέσεις.

Το άρθρο 41 αναφέρει πως οι διπλωματικές αντιπροσωπείες σέβονται και δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας στην οποία υπηρετούν.

Μετά την «διπλωματική υποχώρηση» των πρεσβειών – όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu επικαλούμενο πηγές της Προεδρίας – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τη νέα δήλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ