Κόσμος

“Αργά ή γρήγορα πρέπει να εκκαθαρίσουμε τη Χαμάς”

Υπουργός του Ισραήλ και συνεργάτης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, έκανε λόγο για "εκκαθάριση" της Χαμάς από τη Γάζα, μη αποκλείοντας νέα ισραηλινή επέμβαση στην περιοχή με το 1,5 εκ. αποκλεισμένους Παλαιστινίους.
“Αργά ή γρήγορα, είμαστε υποχρεωμένοι να εκκαθαρίσουμε το μιλιταριστικό φιλο-ιρανικό καθεστώς της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε ο Γιουβάλ Στάινιτς στο ισραηλινό ραδιόφωνο. “Δεν προσδιορίζω χρονοδιάγραμμα , αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτό το καθεστώς να συνεχίσει να ενισχύεται στρατιωτικά και να αποκτήσει οπλοστάσιο πυραύλων που απειλούν το έδαφός μας…Δεν μπορούμε να δεχθούμε να συνεχίσουν να συγκεντρώνονται πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που έχουν ως στόχο τη Νεγκέβ”, είπε.

“Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή”, απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανότητα νέας ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες και τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών και της διείσδυσης ισραηλινών αρμάτων μάχης στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας στην περιοχή του Χαν Γιούνες.

Ενοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις εκτόξευσαν πυραύλους τις τελευταίες ημέρες εναντίον του ισραηλινού εδάφους, μία από τις οποίες σκότωσε έναν ταϊλανδό αγρότη εργαζόμενο σε κιμπούτζ του νότιου Ισραήλ.

Περίπου 35 ρουκέτες και βλήματα όλμου έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ από την αρχή του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» – Στέλνει αντιπροσωπεία στο Πακιστάν
Έσπευσε να σημειώσει πως: «Οι εκπρόσωποί μου πηγαίνουν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν - Θα είναι εκεί αύριο το βράδυ, για διαπραγματεύσεις» - «Αν δεν δεχθούν τη συμφωνία, θα τους καταστρέψουμε»
Ντόναλντ Τραμπ 13
Μαλαισία: Καταστροφική φωτιά έκαψε πάνω από 1.000 σπίτια και εκτόπισε χιλιάδες κατοίκους
Εκδηλώθηκε σε ένα χωριό χτισμένο σε πασσάλους στην περιοχή Σαντακάν, όπου πολλά ξύλινα σπίτια στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο και διαμένουν ορισμένοι από τους φτωχότερους κατοίκους της χώρας
Μαλαισία: Καταστροφική φωτιά έκαψε πάνω από 1.000 σπίτια και εκτόπισε χιλιάδες κατοίκους