Κόσμος

Αργεντινή: Προέχει η ανθρώπινη ζωή και όχι η οικονομία λέει ο πρόεδρος Φερναντες

Η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής λόγω κορονοϊού είναι πάνω από την προστασία της οικονομίας στην Αργεντινή είπε ο πρόεδρος Φερνάντες.

Ο κορονοϊός αποτελεί μια εξέλιξη που είναι πθανό να βυθίσει την Αργεντινή σε ύφεση ακόμη περισσότερο τη φετινή χρονιά.

Ο κεντροαριστερός ηγέτης είχε συμμετάσχει νωρίτερα στη συνεδρίαση των ηγετών της G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, που εξέτασε τους τροπους παγκόσμιας αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η επιδημία αυτή που έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 20.000 ανθρώπων σε όλη την υφήλιο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη Λατινική Αμερική.

«Αντιμέτωποι με το δίλημμα εάν θα πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία, ή την ανθρώπινη ζωή, εμείς δεν διστάζουμε: επιλέγουμε τη ζωή», τόνισε ο Φερνάντες σε tweet του μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τα σχόλιά του, ο Φερνάντες δήλωσε για την επικοινωνία με τους ηγέτες, πως ο κόσμος χρειάζεται «έκτακτες» λύσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, περιλαμβανομένου κι ενός ταμείου που θα βοηθά τις χώρες «να εξοπλισθούν καλύτερα με προμήθειες για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση».

Επίσης πρόσθεσε πως χαιρετίζει το γεγονός ότι διεθνείς οργανισμοί –όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ–που είναι ο κύριος δανειστής της Αργεντινής–παραδέχθηκαν πως τα χρέη που έχουν επωμισθεί κάποιες χώρες δεν είναι βιώσιμα.

Η Αργεντινή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους, ύψους 70 δισεκ. δολαρίων και των δανειακών υποχρεώσεων 44 δισεκ. δολαρίων που είχε συνάψει με το ΔΝΤ το 2018.

«Οι καιροί της απληστίας έχουν έλθει στο τέλος τους. Όπως διδάσκει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα πρέπει να αφήσουμε τις ζυγαριές να πέσουν από τα μάτια και τις καρδιές μας, προκειμένου να δράσουμε με νέα ευαισθησία», τόνισε ο Φερνάντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ