Κόσμος

Άρχισε στη Ρωσία η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου για την πρώτη ρωσοαραβική Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
Αργεί πολύ η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Η συντομία και το περιορισμένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων έδωσαν στους αναλυτές περισσότερους λόγους να αμφιβάλλουν για το αν η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4