Κόσμος

Αρχίζει να χωλαίνει η γερμανική οικονομία! Σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία αρχίζει να μην πατάει και πολύ γερά στα πόδια της καθώς η μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες την οδηγεί σε ύφεση με το κλίμα να λόγω των διεθνών συνθηκών να είναι απαισιόδοξο.

Αυτό συμβαίνει λόγω της μικρότερης ζήτησης από το εξωτερικό, η οποία ήταν αναμενόμενη αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα η γερμανική οικονομία που εξαρτάται από τις εξαγωγές να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η γερμανική οικονομία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές, πλήττεται από τη βραδύτερη παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η σχεδιαζόμενη, αν και με καθυστέρηση, έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα προϊόντα “Made in Germany” μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 2,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω της μεγάλης μείωσης των παραγγελιών από χώρες εκτός της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

«Συνεχίζονται τα δεινά στη μεταποίηση. Η πτώση στις νέες παραγγελίες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ύφεσης για τη γερμανική οικονομία», ανέφερε ο αναλυτής της VP Bank Τόμας Γκίτζελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν