Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ασυγκράτητος ο Μπόρις Τζόνσον – «Βλέπει» τέλος στο «ένα μέτρο απόσταση» τον Ιούνιο

Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η Βρετανία βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση να εγκαταλείψει τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορονοϊού, βάσει του οποίου οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, προς το τέλος του επόμενου μήνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ορίσει έναν οδικό χάρτη για το τέλος των περιορισμών του λοκντάουν, σε φάσεις, καθώς οι εμβολιασμοί βοηθούν τη συγκράτηση των μολύνσεων. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να αρθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, κατά τη διάρκεια επίσκεψης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, στη βόρεια Αγγλία, ο Τζόνσον απάντησε:

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι καλές, είναι καλές οι πιθανότητες να μπορέσουμε να καταργήσουμε το ένα μέτρο συν».

Ο κανόνας του “ενός μέτρου συν” σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο τουλάχιστον σε αυτήν την απόσταση και να λαμβάνουν και άλλα περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

click4more: Νέος «πονοκέφαλος» για τον Μπόρις Τζόνσον – Αποκαλύψεις για ανακαίνιση του σπιτιού του με αδήλωτα χρήματα

Το επόμενο στάδιο των σχεδίων άρσης των περιορισμών της κυβέρνησης είναι η 17η Μαΐου, όταν οι περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να χαλαρώσουν, όχι όμως να αρθούν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να επιδειχθεί προσοχή ενόψει αυτής της προθεσμίας.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα στις 17 Μαΐου, όμως δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας θέλουν να δουν μια εισροή της νόσου από οπουδήποτε αλλού. Εγώ σίγουρα δεν θέλω. Πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ σκληροί και πρέπει να είμαστε όσο προσεκτικοί γίνεται», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθηκε σχετικά με το ποιος πλήρωσε για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του και τη φροντίδα του μικρότερου γιου του.

Ενόψει των εκλογών για την κοινοβουλευτική έδρα και τις εκλογές για την τοπική κυβέρνηση, εκείνος απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες του Εργατικού Κόμματος περί διαφθοράς.

«Όλα αυτά είναι απολύτως άσχετα», είπε, προσθέτοντας πως οι ψηφοφόροι θέλουν να επικεντρωθούν στις πολιτικές ενόψει των εκλογών της προσεχούς Πέμπτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις