Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυστηρό lockdown για τον κορονοϊό συστήνει κορυφαίος ειδικός στην Ελβετία

lockdown

Ο κορυφαίος ειδικός που συμβουλεύει την ελβετική κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού, την κάλεσε σήμερα να επιβάλει άμεσο και αυστηρό lockdown για τον περιορισμό του ποσοστού της διασποράς, απηχώντας τις εκκλήσεις άλλων επιστημόνων, αξιωματούχων και ιατρών.

“Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ σκληρά μέτρα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο”, δήλωσε ο Μάρτιν ‘Ακερμαν, ο οποίος ηγείται του ανεξάρτητου επιστημονικού συμβουλευτικού σώματος για την COVID-19, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου.

Συστήνει… lockdown από τα παλιά

Ο ‘Ακερμαν ζήτησε το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων που πωλούν μη απαραίτητα είδη καθώς και αυστηρούς κανόνες εργασίας από το σπίτι. “Φοβόμαστε ότι θα δούμε πιο στενές επαφές κατά τη διάρκεια των διακοπών στο τέλος του έτους”, δήλωσε. (Έχουμε) μια κακή κατάσταση και έναν υψηλό κίνδυνο αυτή να επιδεινωθεί”.

Σε αντίθεση με τις γειτονικές της χώρες, η Ελβετία έχει αποφύγει μέχρι τώρα να επιβάλει άλλη καραντίνα, επιμένοντας κυρίως στις συστάσεις και δίνοντας εντολή για κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και των καταστημάτων στις 7 το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά.

Click4more: Γαλλία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα, μειώθηκαν οι εισαγωγές

Όμως, με έναν αριθμό αναπαραγωγής που είναι στο 1,13 σηματοδοτώντας την εκθετική αύξηση των λοιμώξεων, η κυβέρνηση τελεί υπό αυξανόμενη πίεση να ανακοινώσει περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων στην επόμενη επίσημη ενημέρωσή της προς τα μμε την Παρασκευή.

Η Ελβετία κατέγραψε 4.271 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 103 θανάτους. Αυτό το μήνα, περισσότερες από 55.000 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν και 962 άτομα πέθαναν από την COVID-19 στη χώρα των 8,5 εκατομμύριων κατοίκων.

Ο Πάτρικ Μάτις, υπεύθυνος για τη διαχείριση κρίσεων στις ελβετικές υγειονομικές αρχές και τη διεθνή συνεργασία, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ελβετία διαχειρίστηκε το δεύτερο κύμα του ιού λιγότερο καλά σε σχέση με τους γείτονές της. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει στάσιμος ή παρουσιάζει αύξηση σε πολλές άλλες χώρες, όμως άλλες χώρες έλαβαν πιο εκτεταμένα μέτρα. “Εάν δεν επιλέξουμε παρόμοιο δρόμο, θα συνεχίσουμε να ξεχωρίζουμε με αρνητικό τρόπο”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις