Κόσμος

Αυστραλία: Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Βικτόρια – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το lockdown

Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην πολιτεία Βικτόρια, την δεύτερη πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, που αποτελεί το επίκεντρο της τελευταίας έξαρσης κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα. Πλέον στην πολιτεία ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί σε 51.

Σημειώνεται ότι η πολιτεία Βικτόρια εισήλθε σε ένα σκληρό επταήμερο lockdown την Παρασκευή, μετά τον εντοπισμό περιστατικών νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της, τη Μελβούρνη, που έβαλαν τέλος σε μία τρίμηνη περίοδο με μηδενικά κρούσματα. Κατά την προηγούμενη ημέρα, η Μελβούρνη ανέφερε πέντε νέα περιστατικά μόλυνσης, ενώ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι αρχές ανακοίνωσαν άλλα έξι περιστατικά μόλυνσης.

Η συνεχιζόμενη καταγραφή περιστατικών προκαλεί ερωτηματικά για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, πέραν των επτά ημερών που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

«Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ, πολύ σοβαρή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της πολιτείας Τζέιμς Μερλίνο. «Βλέπουμε ένα μικρό αριθμό περιστατικών που μολύνουν ένα μεγάλο αριθμό επαφών», πρόσθεσε.

Η κατάσταση ήταν «απίστευτα σοβαρή» και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, πρόσθεσε ο Μερλίνο.

«Θέλω να είναι πραγματικά ξεκάθαρος με τον καθένα, ότι αυτό το ξέσπασμα ενδέχεται να γίνει χειρότερο, πριν εξελιχθεί καλύτερα» εξήγησε ο ίδιος.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας δήλωσαν ότι το τελευταίο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι πιθανό να είναι πιο ισχυρό σε σύγκριση με τα αρχικά στελέχη, καθώς χρειάζεται μόλις μία ημέρα για να μολύνει ένα άλλο άτομο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη που χρειάζονταν περίπου πέντε ή έξι.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου ξεσπάσματος στις εστίες φιλοξενίας ηλικιωμένων, μετά τον εντοπισμό δύο εργαζομένων και ενός τρόφιμου σε εστία στη Μελβούρνη (Arcare) που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του γηροκομείου.

Εκατοντάδες φιλοξενούμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στη Βικτόρια πέθαναν από την COVID-19 την προηγούμενη χρονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy