Κόσμος

Αυστρία: Δεν έδωσαν άσυλο σε 7.424 άνθρωπους

Μέσα στο 2015, από την έναρξη της χρονιάς έως το τέλος Νοεμβρίου, συνολικά 7.424 πρόσωπα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αυστρία εξαιτίας της μη έγκρισης από τις αυστριακές αρχές της αίτησης που είχαν υποβάλει για τη χορήγηση ασύλου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, 4.384 πρόσωπα αναχώρησαν οικειοθελώς από την Αυστρία και 3.040 εγκατέλειψαν τη χώρα αναγκαστικά, αριθμός που -όπως αναφέρεται- είναι κατά 36% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2014, ενώ σε 1.300 περιπτώσεις από τις 3.040 απελάσεις, υπήρξαν μεταγωγές σε άλλες χώρες της Συνθήκης Σένγκεν.

Μέχρι τέλη Νοεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αλλοδαπών και Ασύλου πραγματοποίησε 29 μαζικές “επαναπροωθήσεις” (16 περισσότερες από ό,τι σε ολόκληρο το 2014), πέντε από τις οποίες έγιναν με λεωφορεία και προορισμό την Πολωνία και 24 με ναυλωμένες αεροπορικές πτήσεις, από τις οποίες 13 ήταν προς το Κόσοβο, τέσσερις προς τη Βουλγαρία, τρεις προς τη Νιγηρία, δύο προς το Πακιστάν και από μία προς τη Γεωργία, την Αρμενία και τη Ρωσία. Ο συνολικός αριθμός των επαναπροωθήσεων σε ομάδες, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015 υπολογίζονται σε 33, αλλά ακριβή στοιχεία αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στην Αυστρία για χορήγηση ασύλου στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Νοεμβρίου 2015, ανέρχεται σε 80.470, ενώ έως τέλη Δεκεμβρίου ο αριθμός των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί στη διάρκεια όλης της χρονιάς αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 90.000 και 95.000.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των προσφύγων που από τις αρχές Σεπτεμβρίου έφθασαν στην Αυστρία ανέρχεται σε πάνω από 600.000, με τη συντριπτική ωστόσο, πλειονότητα από αυτούς να έχουν μόνον διέλθει από τη χώρα, συνεχίζοντας κυρίως για τη Γερμανία αλλά και τη Σουηδία, ως χώρες τελικού προορισμού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
14
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου