Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που έκανε… έξαλλο τον Γιλντιρίμ [pics, vid]

Γιλντιρίμ δημοσιογράφος Αφρίν

Οι εικόνες του οργισμένου Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά από ερώτηση δημοσιογράφου που… τόλμησε να τον ρωτήσει για την επιχείρηση “Κλαδί Ελιάς” στην Αφρίν της Συρίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μάλλον είχε… καλομάθει από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Τουρκία. Και όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ένας δημοσιογράφος σήκωσε τυπωμένες φωτογραφίες από παιδιά – θύματα της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν, ο Τούρκος πρωθυπουργός έγινε… έξαλλος. Και δεν έκρυψε την οργή του μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο δημοσιογράφος που εξόργισε τον Γιλντιρίμ ήταν ο Armanc Agid Nerweyi, ανταποκριτής στην Ευρώπη του κουρδικού site BasNews. Ο Nerweyi είναι Κούρδος. Ίσως αυτό να ήταν κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τον Γιλντιρίμ.

Ο εκνευρισμένος κύριος Γιλντιρίμ

Οι φωτογραφίες που κρατούσε ο Κούρδος δημοσιογράφος έδειχναν παιδιά τραυματισμένα. Εδώ και μέρες η Τουρκία, μέσω του δικτύου προπαγάνδας, χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες αυτές fake news.

Το ίδιο έγινε και τώρα. Αμέσως στον λογαριασμό του Τούρκου πρωθυπουργού στο twitter ανέβηκαν φωτογραφίες που «αποδείκνυαν» ότι η Τουρκία δεν σκοτώνει παιδιά κι αμάχους στη Συρία.

Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια για το τι γίνεται στην Αφρίν, να πας εκεί ήταν η απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού στον δημοσιογράφο. Και φυσικά η «συμβουλή» να μην κάνει προπαγάνδα και να μην χειραγωγεί (!) την κοινή γνώμη…

https://youtu.be/ozc0ugWnao0

Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις