Κόσμος

Αυτός είναι ο εκλεκτός του Μπολσονάρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς!

Ο δικαστής Σέρζιο Μόρο, μια εμβληματική προσωπικότητα στον αγώνα κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε την πρόταση του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή του, ο δικαστής αναφέρει ότι έκανε δεκτή την πρόσκληση, μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Μπολσονάρο σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Ρίο ντε Ζανέιρο, με τον οποίο συζήτησε την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί από το υπουργείο.

Συμμαχία Μπολσονάρο – Μόρο για την διαφθορά

“Η προοπτική να εφαρμόσουμε σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, τηρώντας το Σύνταγμα, τον νόμο και τα δικαιώματα, με οδήγησε στη λήψη αυτής της απόφασης”, πρόσθεσε ο 46χρονος Μόρο που θεωρείται “ήρωας” από πολλούς Βραζιλιάνους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπολσονάρου επιβεβαίωσε ότι ο Μόρο θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με ανάρτησή στο Twitter, τον τρόπο που προτιμά να επικοινωνεί. Επανέλαβε και αυτός ότι προτεραιότητα του υπουργείου θα είναι “η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους”. Εξήγησε επίσης ότι ο Μόρο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τους συνεργάτες του στο υπουργείο, εξηγώντας ότι μολονότι δεν είναι ειδικός στη δημόσια ασφάλεια, με τους σωστούς συμβούλους θα είναι σε θέση να λάβει τις ορθές αποφάσεις.

sergio moro

Ο Μόρο ήταν ο δικαστής που καταδίκασε πρωτοδίκως τον πρώην πρόεδρο της Αριστεράς Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης από τον περασμένο Απρίλιο για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλον Μασκ: Ένοχος για παραπλάνηση επενδυτών του Twitter
Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 2022, μετά την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, δημοσίευε συνεχώς στους εκατομμύρια ακολούθους του ότι το δίκτυο ήταν γεμάτο από bots που παρήγαγαν spam και δημιουργούσαν ψεύτικους λογαριασμούς
Έλον Μασκ
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ