Κόσμος

Bloomberg: Η Κομισιόν “τρέχει” το Brexit!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ με γνώση των συνομιλιών που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, αφήνοντας στο Ηνωμένο Βασιλείο περιθώριο μικρότερο των 18 μηνών για να πετύχει ένα συμβιβασμό για μια συντεταγμένη έξοδο από την Ένωση.

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα συνεδριάσει στις 22 Μαΐου για να εγκρίνει τις διαπραγματευτικές κατευθυντήριες γραμμές των 27 κρατών-μελών, δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς οι διαβουλεύσεις προς το παρόν δεν είναι δημόσιες. Οι όποιες συνομιλίες πριν από την ημερομηνία αυτή θα αφορούν μόνο διαδικαστικά ζητήματα και όχι θέματα ουσίας, προσθέτει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, παρόλο που η Ένωση θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού, θα πρέπει επίσης να ετοιμάσει τα κατάλληλα μέτρα για την πιθανότητα να αποτύχει να καταλήξει σε μια συμφωνία για ένα συντεταγμένο Brexit.

Πηγή: Bloomberg

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου