Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Η ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (VIDEO)

Βόρεια Κορέα: Η ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (VIDEO)

Οκτώ ώρες εργασίας και απομόνωση. Αυτή είναι η καθημερινότητα ενός 24χρονου Αμερικανού, που συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα.

Ο 24χρονος Μάθιου Μίλερ μίλησε στο Associated Press για τις συνθήκες κράτησης και την καθημερινότητα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας όπου κρατείται μετά τη δίκη του, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο νεαρός Αμερικανός κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια σκληρής εργασίας. Όπως είπε, περνά οκτώ ώρες από την ημέρα του σκάβοντας στα χωράφια και όταν τελειώνει κρατείται στην απομόνωση.

Συνάντησε τον δημοσιογράφο του AP σε ένα ξενοδοχείο της Πιονγιάνγκ, όπου του επέτρεψαν να πάει για να τηλεφωνήσει στους γονείς του. Τον συνόδευε ένας φρουρός και του δόθηκε χρόνος να απαντήσει μόνο σε μια ερώτηση.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν καταδικάστηκε κατηγορούμενος πως μπήκε παράνομα στη Βόρεια Κορέα για να κατασκοπεύσει.

«Η ζωή στη φυλακή είναι κυρίως οκτώ ώρες δουλειά τη μέρα. Κυρίως είναι γεωργική δουλειά. Από εκεί και πέρα, απομόνωση και καμία επαφή με κανέναν», είπε και υποστήριξε πως είναι καλά στην υγεία του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Πηγή: Huffington Post 
Φωτογραφίες: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόρεια Κορέα: Που εξαφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ήθελε να περάσει κολυμπώντας στη Βόρεια Κορέα για να δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Στα άδυτα της Βόρειας Κορέας – Εντυπωσιακό video

Η γυναίκα που πρόσφερε σεξ για να κλέψει μυστικά υπέρ της Βόρειας Κορέας – Η Μάτα Χάρι της Πιονγιάνγκ ζει εξόριστη και συντηρείται με επιδόματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε