Κόσμος

Brexit: Απελπισμένη η Μέι μετά την νέα “σφαλιάρα”

"Το Βρετανικό κοινοβούλιο έχει πλέον εξαντλήσει τις επιλογές του για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε η Τερέζα Μέι μετά το τρίτο "στραπάτσο" και την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι επιπτώσεις της απόφασης του Κοινοβουλίου είναι σοβαρές» σημείωσε η Μέι, μετά την απόρριψη της συμφωνίας αποχώρησης με 344 ψήφους κατά έναντι 286 υπέρ.

«Φοβάμαι ότι φθάνουμε στα όρια αυτής της διαδικασίας στη Βουλή», συνέχισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Αυτή η Βουλή απέρριψε το ενδεχόμενο (ενός Brexit) χωρίς συμφωνία. Απέρριψε το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το Brexit. Την Τετάρτη, απέρριψε όλες τις παραλλαγές της συμφωνίας που τέθηκαν επί τάπητος. Και σήμερα αρνήθηκε να εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης και να συνεχίσει μια διαδικασία στο μέλλον».

Ρούτε: Πολύ πραγματικός ο κίνδυνος του Brexit

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η Βρετανία μπορεί τώρα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

«Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πολύ πραγματικός», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους μερικά λεπτά μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ένας από τους δύο δρόμους προς ένα συντεταγμένο Brexit φαίνεται τώρα πως έκλεισε. Έτσι μένει μόνο ο άλλος δρόμος, που είναι να ξεκαθαρίσουν οι Βρετανοί τι θέλουν πριν από τις 12 Απριλίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Στιγμές έντασης επικράτησαν όταν η ασφάλεια χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξαγριώθηκαν μόλις έμαθαν ότι τα πολυτελή ρολόγια εξαντλήθηκαν
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Οδηγός στην Ιταλία έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς και μαχαίρωσε περαστικό - Τουλάχιστον 8 τραυματίες
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος αφού χτύπησε τους πεζούς, ενώ ο οδηγός μαχαίρωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τον σταματήσει
Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες