Κόσμος

Brexit: Αποφασίστε τι θέλετε και βιαστείτε λέει το Παρίσι

Συστάσεις στη Βρετανία να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το Brexit έκανε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.

Η κ. Λουαζό ζητά από τους Βρετανούς να αποφασίσουν γρήγορα για το Brexit και να βιαστούν να υλοποιήσουν την όποια απόφαση πάρουν.

«Λέω στους Βρετανούς φίλους μας ότι είναι καιρός να αποφασίσουν εάν θέλουν να αποχωρήσουν με φιλικούς όρους ή απότομα με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Από αυτούς εξαρτάται», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL τονίζοτας παράλληλα «Είναι απολύτως βρετανική απόφαση. Αυτό που λέμε είναι: Βιαστείτε!».

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου αλλά ακόμη η Τερέζα Μέι ψάχνει τρόπους για να εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου για τη συμφωνία για το Brexit. Η κ. Λουαζό πάντως δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έιναι και τόσο πρόθυμη για επαναδιαπραγμάτευση καθώς θα υποφέρει από μια νέα προσπάθεια για νέα συμφωνία αποχώρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 14
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης