Κόσμος

Brexit: Η Ιρλανδία τρέμει την αποτυχία εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και Βρετανία

“Υπαρξιακή απειλή” θα αποτελέσει για την Ιρλανδία, η αποτυχία εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Αυτό προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ λίγες ώρες πριν το ιστορικό Brexit αναφέροντας πως “μία αποτυχία στην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας θα συνιστούσε σημαντική απειλή, και μάλιστα υπαρξιακή απειλή, για την οικονομία μας το 2021. Χρειαζόμαστε άρα αυτήν την συμφωνία».

Λονδίνο και Βρυξέλλες μετά το Brexit ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την μελλοντική εμπορική τους σχέση, με το Λίο Βαράντκαρ να θεωρεί ότι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι περισσότερο στην ρητορική παρά στην ουσία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε μία καλή συμφωνία. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πιστεύω ότι οι δύο πλευρές -ΕΕ και Βρετανία- βρίσκονται σε τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Είναι μακριά περισσότερο στην ρητορική παρά στην ουσία», δήλωσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια ομιλίας του.

«Συμφωνούμε σε γενικές γραμμές ότι δεν θέλουμε ποσοστώσεις, δασμούς και ότι θέλουμε το ελάχιστον δυνατόν γραφειοκρατίας και ελέγχων. Και αυτά είναι σημαντικά, ιδιαιτέρως για την Ιρλανδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
10