Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Brexit – Μάας: Αξίζει να δοθεί κι άλλος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας

Brexit – Μάας: Αξίζει να δοθεί κι άλλος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας

“Πριν φτάσουμε σε ένα σκληρό Brexit αξίζει να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια” ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε σήμερα ότι αξίζει να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τη Βρετανία σχετικά με την αποχώρησή της από την ΕΕ παρότι θα ήταν δύσκολη μια μεγάλη παράταση του Brexit.

“Πριν φτάσουμε σε ένα σκληρό Brexit αξίζει να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια αντί απλώς να επιχειρηματολογούμε σχετικά με το τι σημαίνει ένα σκληρό Brexit, δηλαδή πολλά μειονεκτήματα και για τις δυο πλευρές”, είπε ο Μάας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να παραταθεί το Brexit και μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, ο γερμανός ΥΠΕΞ απάντησε: “Όσο περισσότερο μετατίθεται η προθεσμία, τόσο δυσκολότερο γίνεται”.

«Μια κακή συμφωνία καλύτερη από την παραμονή»

Ο συντηρητικός βουλευτής και υποστηρικτής του Brexit Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε σήμερα ότι μια κακή συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ είναι καλύτερη από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια δήλωση που αποτελεί την ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη ότι μπορεί να υποστηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Η μη συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία, όμως στην ιεράρχηση των συμφωνιών μια κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στον ραδιοσταθμό LBC. «Μια διετής παράταση σημαίνει βασικά παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ρις-Μογκ, ένας βουλευτής με επιρροή στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι, δήλωσε πως θα αποφασίσει τι θα ψηφίσει αφού δει τι θα αποφασίσει να κάνει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP). Πρόσθεσε πως μπορεί να είναι συνετό για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αναβάλει για μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τη νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις