Κόσμος

Brexit: Πρόταση μομφής ετοιμάζουν οι Εργατικοί κατά της Μέι!

Το Εργατικό Κόμμα φέρεται να είναι έτοιμο να καταθέσει πρόταση μορφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit.

Η κίνηση του Εργατικού Κόμματος θα είναι πιο πολύ μια συμβολική κίνηση προκειμένου να εντείνει την πίεση προς την πρωθυπουργό, που δυσκολεύεται να περάσει από το κοινοβούλιο την συμφωνία για το Brexit.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που αναμένεται σύντομα σύμφωνα με τοπικές πηγές, δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Η πηγή είπε πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μει να παραιτηθεί και πως το κόμμα πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε σήμερα ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου.

«Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση» σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε η ίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 6
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1