Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις! “Όλα ξεκάθαρα σε λίγες ώρες”!

Brexit
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Έβγαλε… είδηση ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μιλά για εξελίξεις γύρω από το Brexit και μάλιστα μέσα στις επόμενες επτά με οκτώ ώρες!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

“Οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι έτοιμες και, θεωρητικά, αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη Βρετανία”, δήλωσε ο Τουσκ στους πολωνούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε συμφωνία; Πως θα έχουμε νέα παράταση που θα αφαιρέσει από το όλο εγχείρημα ακόμη περισσότερους… πόντους σοβαρότητας;

Όπως και να έχει, υπενθυμίζουμε πως το Brexit -υποτίθεται- πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η ΕΕ -υποτίθεται πως- δεν συζητά καν το ενδεχόμενο παράτασης και ο Μπόρις Τζόνζον -υποτίθεται πως- ανέβηκε στην πρωθυπουργία ξεκαθαρίζοντας πως το Brexit θα γίνει στις 31 του μήνα με ή χωρίς συμφωνία.

Με τόσα… μπρος – πίσω πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί.

Λογικά θα ξέρουμε σε λίγες ώρες…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις