Κόσμος

Brexit: Συνεχίζονται οι επαφές κυβέρνησης – Εργατικών! “Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές”

Η κυβέρνηση δεν έχει κόκκινες γραμμές στις επαφές με την αντιπολίτευση για το θέμα του Brexit σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Ο κ. Χάμοντ στο περιθώριο μιας μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Βουκουρέστι αναφέρθηκε στο Brexit και τόνισε πως σε αυτές τις συζητήσεις με τους Εργατικούς, η προσέγγισή μας είναι πως δεν έχουμε κόκκινη γραμμή».

Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ είναι υπέρ ενός ήπιου Brexit σε αντίθεση με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που τάσσονται υπέρ μιας σκληρής γραμμής και κάλεσε την παράταξή του να είναι «ανοικτή στις εισηγήσεις που άλλοι μπορεί να κάνουν».

Το Εργατικό Κόμμα επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, εκτιμώντας πως δεν είναι έτοιμη να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό για το Brexit ή να τροποποιήσει τη θέση της στις συνομιλίες οι οποίες συνεχίζονται σήμερα.

«Έχουμε δεσμευθεί σε αυτές τις συνομιλίες καλής πίστης», δήλωσε στο BBC η βουλευτής των Εργατικών Νταϊάν Άμποτ, σκιώδης υπουργός Εσωτερικών της αντιπολίτευσης. «Όμως η κυβέρνηση πρέπει ίσως να δείξει περισσότερη ευελιξία από εκείνην που πρότεινε μέχρι τώρα. Φοβόμαστε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να αλλάξει την Πολιτική Διακήρυξη», πρόσθεσε.

H κυβέρνηση δεσμεύθηκε να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την τελωνειακή ένωση και την κοινή αγορά προκειμένου να ακολουθήσει μια αυτόνομη εμπορική πολιτική απέναντι σε τρίτες χώρες, οι Εργατικοί τάσσονται υπέρ ενός πιο ήπιου Brexit, με μια τελωνειακή ένωση και την παραμονή της χώρας στην ενιαία αγορά.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήγησε χθες Παρασκευή πως αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν «σύντομα», η κυβέρνηση θα επιδιώξει την επίτευξη «συναίνεσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1