Κόσμος

Brexit: Υπέρ νέου δημοψηφίσματος ο Τζέρεμι Κόρμπιν

«Είναι σωστό να ζητάμε να τεθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην κρίση του λαού. Αυτό συνάδει με την πολιτική μας», υποστήριξε ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι “είναι ορθό να ζητά” τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι μια τέτοια ψηφοφορία θα πρόσφερε “πραγματικές επιλογές” τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Μιλώντας σε μια συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματός του με αντικείμενο την πολιτική των Εργατικών απέναντι στο Brexit, ο Κόρμπιν παρουσίασε τη θέση του, λέγοντας: ‘Εχω ήδη δηλώσει… ότι είναι σωστό να ζητάμε να τεθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην κρίση του λαού. Αυτό συνάδει με την πολιτική που χάραξε το συνέδριό μας όταν συμφώνησε ότι το (νέο) δημοψήφισμα θα αποτελούσε μια επιλογή”.

“Το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να περιλαμβάνει πραγματικές επιλογές τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit, όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από το κοινοβούλιο”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφασισμένος να ανακτήσει τις σορούς των ομήρων – «Η μάχη δεν έχει τελειώσει»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επαναπατρίσει όλες τις σορούς των ομήρων που κρατά η Χαμάς, τη στιγμή που η εκεχειρία στη Γάζα κλονίζεται από αμοιβαίες κατηγορίες και παραβιάσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τουρκική NAVTEX στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά – Δεσμεύτηκε περιοχή κοντά σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Η περιοχή που δεσμεύτηκε βρίσκεται εκτός των 6 ναυτικών μιλίων των ελληνικών νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σε διεθνή ύδατα, αλλά σε σημείο ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωπολιτικά
Ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού