Κόσμος

Covid-19: “Άκυρο” σε δύο κρουαζιερόπλοια να πιάσουν λιμάνι!

Οι αρχές του Βιετνάμ απαγόρευσαν σε δύο κρουαζιερόπλοια να ελλιμενιστούν, καθώς εξέφρασαν φόβους ότι μεταξύ των επιβατών τους μπορεί να υπήρχαν και άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μια εταιρεία που οργανώνει κρουαζιέρες.

Το ένα από τα πλοία κατευθύνεται πλέον προς την Ταϊλάνδη, όπου θα του επιτραπεί να πιάσει λιμάνι, σύμφωνα με έναν Ταϊλάνδό αξιωματούχο.

Ο Covid19 και τα… αμέτρητα άκυρα στα πλοία

Το πρακτορείο ειδήσεων VNA του Βιετνάμ μετέδωσε ότι οι αρχές της επαρχίας Κουάνγκ Νινχ απαγόρευσαν την Πέμπτη να αποβιβαστούν οι επιβάτες του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου AIDAvita. Το πλοίο είχε πιάσει προηγουμένως στις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, χώρες όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα του νέου κοροναϊού. «Η απαγόρευση είναι μια προσωρινή λύση για να αποτραπεί η μετάδοση ασθενειών», πρόσθεσε το VNA επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο.

Η γερμανική εταιρεία AIDA Cruises, στην οποία ανήκει το AIDAvita, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτήν. Η AIDA Cruises είναι θυγατρική της Carnival Corp, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Click4more: Θύμα του κοροναϊού και η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο! Τους μοιράζουν αντισηπτικά

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το Κορόν των Φιλιππίνων στις 10 Φεβρουαρίου με προορισμό το Βιετνάμ. Ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί αύριο Σάββατο το Χα Λονγκ Μπέι, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Το πλοίο θα δέσει απόψε στο Λαέμ Τσαμπάνγκ της Ταϊλάνδης και οι επιβάτες θα εξεταστούν από γιατρούς αύριο το πρωί προτού τους επιτραπεί να αποβιβαστούν.

Covid-19 κορονοϊός

Στο νορβηγικό πλοίο Norwegian Jade, που ανήκει στην εταιρεία Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, απαγορεύτηκε επίσης να πιάσει λιμάνι στο Βιετνάμ για τους ίδιους λόγους. Ο πλοίαρχός του, ο Φρανκ Γιούλιουσεν, σε επιστολή του προς τους επιβάτες διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του Covid-19 στο κρουαζιερόπλοιο. Κανένας από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος δεν έχει διαβατήριο Κίνας, Μακάο ή Χονγκ Κονγκ και κανείς δεν έχει επισκεφθεί, ούτε πέρασε από περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα, σύμφωνα με την επιστολή του καπετάνιου.

Το Norwegian Jade κατευθύνεται και αυτό στο Λαέμ Τσαμπάνγκ της Ταϊλάνδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δε με έπεισε για το Ιράν, εγώ έπεισα τον εαυτό μου – Τι είπε για Γροιλανδία, Ματσάδο και Νόμπελ Ειρήνης
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για λόγους εθνικής ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, ο οποίος «δεν βλέπει τον λόγο» να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης στη Μινεσότα
Ντόναλντ Τραμπ 6
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
12
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία