Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Δακτυλικά αποτυπώματα και USB στους τζογαδόρους

FOTO EUROKINISSI
Περιορισμό στα χρήματα που ξοδεύονται στις ηλεκτρονικές μηχανές βάζει η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Το νέο μέτρο της αυστραλιανής κυβέρνησης αναμένεται να εφαρμοστεί το 2014, με μοναδικό στόχο της προστασία των “προβληματικών” παικτών που χάνουν αρκετά χρήματα.
 
Η πρωτοποριακή αυτή απόφαση θα αναγκάζει τους παίκτες να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, να δηλώνουν εκ των προέρων πόσα χρήματα θα ξοδέψουν κυνηγώντας το εύκολο χρήμα, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα USB για να ελέγχουν πόσα χρήματα θα καταναλώνουν στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.
 
Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ, παμπ και όλων γενικά των χώρων που διαθέτουν πόκις, έχουν ήδη εξαγριωθεί με το νέο μέτρο. Διαμαρτύρονται πως αν εφαρμοστεί θα χάσουν 30-50% από τα έσοδά τους και θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή!
 
Στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την καταπολέμηση του τζόγου, η κ. Γκίλαρντ έχει διορίσει, μεταξύ άλλων τους δύο σφοδρούς πολέμιους του τζόγου, Νικ Ξενοφών και Άντριου Γουίκι.
 
Ο οργανισμός Clubs Victoria ο οποίος ελέγχει σχεδόν το 50% του συνολικού αριθμού των 30.000 μηχανών πόκερ στη Βικτώρια, δήλωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα τους στοιχίσει 500 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και θα απομακρύνει τους παίκτες που παίζουν απλά για ψυχαγωγία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε