Κόσμος

Δε θα βρουν ποτέ την αιτία του E.coli; – Έφτασαν τους 30 οι νεκροί

Ακόμη και το ενδεχόμενο να μη βρεθεί ποτέ η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου αφήνουν ανοιχτό οι επιστήμονες.

Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι “ύποπτοι”, όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Πάντως οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, την ώρα όμως που ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και έναν ακόμη στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί το θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το E.coli σκότωσε ακόμη δυο ανθρώπους στη Γερμανία

Αβοκάντο από την Ευρώπη βρέθηκαν μολυσμένα με E.coli

Βρήκαν διαφορετικό στέλεχος του E.coli στην Ολλανδία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
5
Μεθυσμένη γυναίκα προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μαρόκο - Έβρισε και προσπάθησε να χτυπήσει επιβάτη
Η επιβάτιδα συνελήφθη από τις τοπικές αρχές, ενώ η αεροπορική εταιρεία δέχθηκε κριτική για την αδυναμία της να εντοπίσει έγκαιρα την επικίνδυνη κατάσταση
μεθυσμένη στο αεροπλάνο