Κόσμος

Δεινόσαυροι στη… Βρετανία: Βρήκαν πατημασιές 100 εκατ. ετών! [pic]

Δεινόσαυροι ζούσαν πριν από πολλά πολλά χρόνια στο Σάσεξ της Βρετανίας. Απόδειξη; Οι 85 καλοδιατηρημένες πατημασιές που βρέθηκαν πρόσφατα.

Οι δεκάδες πολύ καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών, ήρθαν στο φως στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Άντονι Σιλίτο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας “Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology”, σύμφωνα με το BBC και τον Independent, διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.

Τα 85 απολιθώματα -όλα από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο- αποκαλύφθηκαν μετά από διάβρωση του εδάφους λόγω έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στην απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς, όπου υπήρξε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Οι πατημασιές έχουν μήκος δύο έως άνω των 60 εκατοστών και είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες, ώστε φαίνονται λεπτομέρειες της ανατομίας τους.

Η περιοχή που έγινε η ανακάλυψη, εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθώματα φυτά και ζώα. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι θα βρουν και άλλα απολιθώματα στην ίδια περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε δημοσιευμένο υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία
Άθικτο το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν, λένε οι FT – «Δεν λειτουργούν οι φυγοκεντρητές στο Φορντό» εκτιμά ο ΔΟΑΕ
«ΔΤο ιρανικό απόθεμα των 408 κιλών ουρανίου, εμπλουτισμένου κοντά σε επίπεδα κατασκευής όπλων, δεν ήταν συγκεντρωμένο στο Φορντό» μεταδίδουν οι Financial Times
Ιράν 6