Κόσμος

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε βυτίο με φυσικό αέριο στην Κίνα

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη στο βυτίο φορτηγού που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο και κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και εργοστάσια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Συνολικά 172 άνθρωποι συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σήμερα, την επομένη της τραγωδίας αυτής κοντά στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Τζετζιάνγκ στην Κίνα με τους 24 να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο που μεταδόθηκε από κρατικά ΜΜΕ εικονίζει μια πύρινη σφαίρα να υψώνεται στον ουρανό ενώ ακούγονται κραυγές και φωνές κατοίκων.

Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται μεγάλα συντρίμμια καθώς εκτοξεύονται στον αέρα προτού χτυπήσουν κτίρια σε μικρή απόσταση. Σε άλλο ένα βλέπει κανείς το κουφάρι του βυτιοφόρου και φορτηγά στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα τροχαία είναι συχνά στην Κίνα. Κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα συγκεντρωτικά στοιχεία, το 2015 έχασαν τη ζωή τους 58.000 άνθρωποι σε τέτοια συμβάντα. Οι παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι αθρόες και ενοχοποιούνται για σχεδόν το 90% των δυστυχημάτων που προκαλούν θανάτους ή τραυματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα» Κομισιόν στην Τουρκία για το GSI: «Σημαντικό πρότζεκτ η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου – Θέλουμε να ολοκληρωθεί»
Το GSI είναι ένα έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το οποίο η ΕΕ έχει εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 657 εκατομμυρίων ευρώ
Η φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού 1