Κόσμος

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τις φονικές πλημμύρες στο Ιράν

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες που σαρώνουν πολλές επαρχίες του Ιράν.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτων καταστάσεων στο Ιράν μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι και 68 έχουν τραυματιστεί από τις φονικές πλημμύρες

Νωρίτερα, ο Πιρχοσέιν Κοολιβάντ, ένα από τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών αυτών, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 68 τραυματίες μόνο στη νότια πόλη Σιράζ και για έναν ακόμη νεκρό στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ.

iran plimmires
photo epa

Το Ιράν πλήττεται από πρωτοφανείς πλημμύρες στις 25 από τις 31 επαρχίες του, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρχικά σημειώθηκαν στο δυτικό και νοτιοδυτικό τμήμα , λίγες μόνο ημέρες μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν τις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν, στο βορειοανατολικό Ιράν.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη καθώς τα κενά στελέχωσης των υπηρεσιών διάσωσης ήταν μεγάλα λόγω των αδειών των υπαλλήλων, για την Περσική Πρωτοχρονιά που γιορτάζει το Ιράν.

Όμως σύντομα οι άδειες ανακλήθηκαν και τα νοσοκομεία έχουν τεθεί στον μέγιστο συναγερμό, ενώ και οι κυβερνήτες των επαρχιών έχουν κληθεί να παραμείνουν στη θέση τους. Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ,θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς