Κόσμος

«Δεν προβλέπεται συνάντηση μεταξύ των Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Τρίτη, 21.12.2021, ότι δεν προβλέπεται κάποια δια ζώσης συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με αφορμή τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Νομίζω ότι θα πρέπει κατ’ αρχάς να δούμε αν υπάρχει κάποια πρόοδος σε διπλωματικό επίπεδο», είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα μπορούσε να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

«Θέλουμε επίσης να δούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώνει (την κατάσταση), να μετακινεί τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία, να μειώνει την ένταση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία - Διαδηλωτές εισέβαλαν με κοντάρια και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς
Αστυνομικοί απέκλεισαν με τραπέζια και καρέκλες εισόδους στην «μπλε ζώνη», την καρδιά του χώρου όπου οργανώνεται η σύνοδος του ΟΗΕ για να μην εισβάλλουν και εκεί οι διαδηλωτές
Διαδηλωτές στη διάσκεψη COP30