Κόσμος

Δεν σταματά πουθενά ο Ερντογάν! Το πογκρόμ έφθασε στο εσωτερικό του AKP

Εκκαθαρίσεις στις τάξεις του ξεκινά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για να εκδιώξει τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με εσωτερική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεκτείνει στα ίδια του τα μέλη το πογκρόμ που ξεκίνησε μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και που μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα 60.000 απολύσεις, συλλήψεις και φυλακίσεις στους κόλπους του στρατού, της δικαιοσύνης, των μέσων ενημέρωσης και της εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του δεύτερου στην ιεραρχία του κόμματος, του Χαγιάτι Γιαζιτζί, και εντέλλεται την «επείγουσα εκκαθάριση του οργανωτικού του κόμματος, ώστε να εκδιωχθούν όσοι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ», FETO.

Το πογκρόμ έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο εξωτερικό της Τουρκίας και, σύμφωνα με τον Ερντογάν, δεν έχει ακόμη αγγίξει «παρά την κορυφή του παγόβουνου».

Σήμερα, 12 από τους 14 δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman που βρίσκονταν υπό κράτησιν ετέθησαν υπό καθεστώς προφυλάκισης.

Ο Μουμταζέρ Τουρκόνε, πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας, περιλαμβάνεται στην ομάδα αυτή των δημοσιογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα πρέπει να μην ανήκει σε στρατιωτικό σχηματισμό και να μην έχει πυρηνικά – Οι όροι για μια συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με τη Γερμανία και την Τουρκία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 10