Κόσμος

Δεν θέλουν το ευρώ οι περισσότεροι Πολωνοί

Το 68% των Πολωνών τάσσεται κατά της υιοθέτησης του ευρώ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι οι Πολωνοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ευρώ εν μέσω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σε μια χώρα που θεωρείται ένθερμη υποστηρίκτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σφυγμομέτρηση αυτή, που διενεργήθηκε τον Ιούλιο, δείχνει ότι η αντίθεση των Πολωνών στο ευρώ έχει αυξηθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, όπως αποκάλυψε το ινστιτούτο CBOS.

Μόλις το 25% των 100 ερωτηθέντων απάντησε ότι η Πολωνία πρέπει να υιοθετήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, 7% λιγότεροι απ’ ό,τι έξι μήνες πριν.

Βάσει των εκτιμήσεων η Πολωνία θα μπορέσει να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2015.

Διαβάστε

Reuters: Η Μαδρίτη θα ζητήσει 300 δισ. ευρώ δάνειο από ΕΕ και ΔΝΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ