Κόσμος

Διαδηλώσεις στη Γερμανία με αίτημα να απαγορευτεί το ακροδεξιό κόμμα AfD

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα (11/05/2025) στη Γερμανία ζητώντας να απαγορευτεί το (AfD), το ακροδεξιό κόμμα με όνομα η Εναλλακτική για τη Γερμανία .

Το AfD προσέφυγε στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας την απόφαση της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών στη Γερμανία να το χαρακτηρίσει «ακροδεξιό εξτρεμιστικό».

Διαδηλώσεις έγιναν σε περισσότερες από 60 πόλεις, μεταξύ των οποίων ήταν η Κολωνία και το Αμβούργο, μετά το κάλεσμα της συλλογικότητας Zusammen gegen Rechts («Μαζί κατά της δεξιάς»).

«Η AfD δεν είναι ένα κανονικό κόμμα και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Είναι καιρός να εξεταστεί σοβαρά η απαγόρευση του κόμματος» αναφέρεται στο site της συλλογικότητας.

Στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές – 3.000 σύμφωνα με την αστυνομία.

Γερμανία
Μεγάλες διαδηλώσεις την απαγόρευση του AfD / REUTERS / Christian Mang

«Όλοι μαζί κατά του φασισμού», φώναζαν, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πλακάτ με συνθήματα κατά του κόμματος το οποίο απέσπασε ποσοστό 20% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Λίγες ημέρες πριν εκλεγεί καγκελάριος ο Φρίντριχ Μερτς, η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών χαρακτήρισε την AfD «εξτρεμιστική» δεξιά οργάνωση που ενδέχεται να συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατική τάξη.

Την Πέμπτη η απόσταση αυτή ανεστάλη προσωρινά, εν αναμονή της κρίσης των δικαστηρίων στα οποία προσέφυγε το κόμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1