Κόσμος

Διάγγελμα Σάντσεθ προς τους Ισπανούς: Από τις 2 Μαΐου χαλαρώνει το lockdown

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε διάγγελμά του προς το έθνος σήμερα, ανακοίνωσε ότι εφόσον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού συνεχίσει να μειώνεται, θα επιτραπεί από τις 2 Μαΐου στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ασκηθούν.

Ο Σάντσεθ είπε ότι οι Ισπανοί θα επιτραπεί να βγαίνουν έξω για να αθλούνται ή για να κάνουν έναν περίπατο, συνοδευόμενοι από ένα πρόσωπο με το οποίο συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, αν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ευνοϊκή.

Από τις 14 Μαρτίου οι Ισπανοί ζουν σε μια από τις αυστηρότερες καραντίνες που έχουν επιβληθεί σε χώρα της Ευρώπης. Επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα ή για να εργάζονται –εφόσον η δουλειά τους είναι απολύτως αναγκαία– όχι όμως και για να αθλούνται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 5
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια