Κόσμος

Διάσημος συγγραφέας σπάει την καραντίνα για… ταξίδι και ζητά συγγνώμη

Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι που πραγματοποίησε από τη Νέα Ζηλανδία στην κατοικία του στο νησί Σκάι της Σκωτίας, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, δηλώνοντας “έκανα κάτι ανόητο”.

Η αστυνομία μίλησε με τον Γκέιμαν, ο οποίος είναι συγγραφέας διάσημων μυθιστορημάτων, όπως του πολυβραβευμένου “American Gods” και “Good Omens”(Καλοί οιωνοί,ελλ.εκδ. SΕΛΙΝΙ), για τις ενέργειές του αφότου ο ίδιος απεκάλυψε ότι είχε πραγματοποιήσει το ταξίδι των 11.000 μιλίων στη Βρετανία, φθάνοντας στο Λονδίνο πρώτα και στη συνέχεια οδηγώντας προς την κατοικία του στο Σκάι, στις αρχές του μήνα.

Ο συγγραφέας απολογείται

“Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους στο νησί γιατί δημιούργησα όλη τούτην την αναστάτωση”, έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας στον προσωπικό ιστότοπό του.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και να ζητήσω συγγνώμη από την τοπική αστυνομία, η οποία είχε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει από το να με ελέγχει. Είμαι βέβαιος ότι έχω κάνει ανόητα πράγματα στη ζωή μου, αλλά αυτό είναι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει εδώ και αρκετό καιρό”.

Click4more: Βοήθεια από τις ΗΠΑ στη Ρωσία για τον κορονοϊό: Στέλνει 200 αναπνευστικές συσκευές

Ο Γκάιμαν υποστήριξε πως επέστρεψε από τη Νέα Ζηλανδία όταν χαλάρωσαν οι συνθήκες του lockdown εκεί κι επειδή ο ίδιος κι η σύζυγός του είχαν συμφωνήσει ότι “έπρεπε να δώσουν χώρο ο ένας στον άλλο”. Η σύζυγός του Αμάντα Πάλμερ είναι μουσικός και περφόρμερ.

Τις «εγωϊστικές» ενέργειες του γνωστού συγγραφέα επέκριναν ο τοπικός βουλευτής Ίαν Μπλάκφορντ και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας στο κοινοβούλιο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Η Σκωτία τηρεί αυστηρότερους περιοριστικούς όρους για τον κορονοϊό από ότι η Αγγλία, προτρέποντας τους πολίτες της να μένουν σπίτια τους και να αποφεύγουν τα διασυνοριακά ταξίδια.

Δέκα ένοικοι σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Πόρτρι της νήσου Σκάι έχουν πεθάνει από την COVID-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία γκρίζα διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα
Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν – Οι δεύτερες σκέψεις και η «αλαζονική ρητορική» του Αμερικανού προέδρου
«Η χώρα ολόκληρη θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε μόνο μια νύχτα», κι αυτή μπορεί να είναι αυτή της Τρίτης προς Τετάρτη, είπε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να αποφεύγουν τα τρένα μέχρι το βράδυ – Επίθεση σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και στην περιφέρειά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ιρανικοί πύραυλοι από την άλλη εκτοξεύτηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (07.04.2026) εναντίον του Ισραήλ
Israeli security forces and rescue teams work amid the rubble of a residential building struck by an Iranian missile in Haifa, Israel, Sunday, April 5, 2026. (AP Photo
Τραμπ για Ιράν: «Αν θέλουμε, το καταστρέφουμε μέσα σε 4 ώρες» – Το «όχι» της Τεχεράνης σε εκεχειρία και η «εμφάνιση» Χαμενεΐ
Την ώρα που η Μέση ανατολή φλέγεται, ο Τραμπ συνεχίζει να απειλεί το Ιράν στον απόηχο της λήξης του τελεσιγράφου του, απειλώντας ξανά να καταστρέψει όλες τις γέφυρες του Ιράν την Τρίτη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
13