Κόσμος

Διάσκεψη για το Μεσανατολικό: Η Βρετανία αρνείται να υπογράψει την ανακοίνωση

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει επιφυλάξεις σχετικά με το αποτέλεσμα της ειρηνευτικής διάσκεψης του Παρισιού για τη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι η διάσκεψη διακινδυνεύει να "σκληρύνει τις θέσεις".

“Έχουμε ιδιαίτερες επιφυλάξεις σε σχέση με μια διεθνή διάσκεψη για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ δύο πλευρών, χωρίς οι πλευρές αυτές να μετέχουν σε αυτήν, μια διάσκεψη που διεξάγεται παρά τη θέληση των Ισραηλινών και που διεξάγεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την μεταβίβαση της εξουσίας στον νέο αμερικανό πρόεδρο όταν οι ΗΠΑ θα είναι ο τελικός εγγυητής οποιασδήποτε συμφωνίας”, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Υπάρχουν κίνδυνοι συνεπώς ότι αυτή η διάσκεψη σκληραίνει τις θέσεις σε μια περίοδο που πρέπει να ενθαρρύνουμε τις προϋποθέσεις για την ειρήνη”, αναφέρει το Φόρεϊν ‘Οφις διευκρινίζοντας ότι για τον λόγο αυτό, η Βρετανία είχε θέση παρατηρητή στη διάσκεψη και δεν υπογράφει την τελική ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα το Λονδίνο επέκρινε τον Τζον Κέρι, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση Νετανιάχου “τη δεξιότερη” στην ιστορία του Ισραήλ, με το Λονδίνο να δείχνει ότι η θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο θέμα αυτό προσεγγίζει την άποψη του εν αναμονή προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο