Κόσμος

Δικαστήριο αναγνωρίζει την υιοθεσία παιδιών από γκέι

Ιταλικό δικαστήριο στη Φλωρεντία αναγνώρισε επίσημα σήμερα την υιοθεσία δυο παιδιών από ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Βρετανία.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει με έμφαση ότι πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους στην χώρα, η οποία δεν διαθέτει νόμο που να ρυθμίζει το δικαίωμα υιοθεσίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών.

«Πρόκειται για μια απόλυτα κατοχυρωμένη υιοθεσία από μέρους δύο ανδρών που δεν είχαν βιολογική σχέση με τα δύο παιδιά», τονίζουν οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των οικογενειών τους.

Το δικαστήριο της Φλωρεντίας, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στήριξε την απόφασή του στην Συνθήκη της Χάγης που αφορά τις διεθνείς υιοθεσίες και η οποία τονίζει ότι «δεν τίθεται κάποιο όριο σχετικά με το φύλο των γονέων που μπορούν να υιοθετήσουν, αλλά ζητά να εξακριβωθεί ότι οι θετοί γονείς είναι ικανοί και κατάλληλοι για τον ρόλο αυτό».

Παράλληλα οι ιταλοί δικαστές, υπογράμμισαν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη, πρώτα απ΄όλα, το συμφέρον του παιδιού και το δικαίωμά του να ισχύει επίσημα και στην Ιταλία η υιοθεσία που πραγματοποιήθηκε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου