Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ακούσαμε γυναικεία κραυγή, μόνο τις φωνές του”

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ακούσαμε γυναικεία κραυγή, μόνο τις φωνές του”

Γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, καθώς οι συνήγοροι του αθλητή καλούν περισσότερους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο παραολυμπικονίκης πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του κατά λάθος.

Ο Μάικλ Νλενγκέθουα κατέθεσε στο δικαστήριο οτι τη βραδιά του φόνου η σύζυγός του ον ξύπνησε και του είπε ότι άκουσε έναν πυροβολισμό. Οι δυό τους μετά άκουσαν έναν άνδρα να φωνάζει: “Οχι, μη, μη”.

Ο Νλενγκέθουα είπε πως δεν άκουσε γυναικεία κραυγή. Η κατάθεσή του υποστηρίζει την υπερασπιστική γραμμή Πιστόριους, σύμφωνα με την οποία οι φωνές που ακούστηκαν τη βραδιά του φόνου δεν ήταν της Στέενκαμπ, αλλά του ίδιου του Πιστόριους.

Αν η Στέενκαμπ είχε φωνάξει μεταξύ των τριών πυροβολισμών του Πιστόριους, αυτό θα αποτελούσε ένδειξη ότι ο αθλητής γνώριζε πως εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν τελικά διαπίστωσε τι συνέβαινε και βγήκε έξω, “είδα τον Όσκαρ, ήταν γονατιστός δίπλα σε μία κυρία, που κείτετο εκεί. Ήταν σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Εκείνος έκλαιγε. Ήταν μία δύσκολη στιγμή”.

“Καλόκαρδος άνθρωπος η Ρίβα”

Ο γείτονας του παραολυμπιονίκη περιέγραψε την Ρίβα Στέενκαμπ ως ένα αυθόρμητο και καλόκαρδο άνθρωπο, λέγοντας ότι είχε πει στον Πιστόριους “να συνεχίσει αυτή τη σχέση”.

Οπως είπε συζητούσε συχνά με τον Πιστόριους παρότι δεν είχαν κοινωνικές σχέσεις. Ο αθλητής τον είχε συστήσει στην Στέενκαμπ, η οποία “ήρθε αυθόρμητα και με αγκάλιασε, άνοιξε την αγκαλιά της. Κατάλαβα τι άνθρωπος ήταν”.

“Είπα στον Όσκαρ, ‘αυτή εδώ είναι για να την κρατήσεις'”, κατέθεσε. Ο Πιστόριους του μίλησε για τα σχέδιά του να μετακομίσει από την Πρετόρια στο Γιοχάνεσμπουργκ. “Του απάντησα, ‘αν είναι για χάρη της νομίζω ότι αξίζει’ “, κατέθεσε ο μάρτυρας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στρέφουν το ενδιαφέρον τους τώρα προς την απελπισία του Πιστόριους μετά την δολοφονία της συντρόφου του.

Κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες η υπεράσπιση θα συνοψίσει τα αποδεικτικά της στοιχεία πριν εκθέσει τα τελικά της επιχειρήματα στο τέλος του μήνα.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης μπορεί να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, δηλαδή να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Διαβάστε

Ο Πιστόριους ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν μόλις σκότωσε τη Ρίβα – Η κατάθεση του ανθρώπου που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος

Ο Πιστόριους πριν τη δίκη έκανε μαθήματα υποκριτικής!

Νέες φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στη δίκη Πιστόριους – Έκλεισε τα μάτια του όταν τις είδε

Ο Πιστόριους ακρωτηρίασε τη Ρίβα Στέενκαμπ! Νέα κατάθεση σοκ

Δίκη Πιστόριους: Η κάρτα της Ρίβα για του Αγίου Βαλεντίνου και η φωτογραφία από το ματωμένο μπάνιο!

Θαυμάστριες «όρμησαν» στον Πιστόριους και φώναζαν: Σ’ αγαπάμε

Δεν έπεισε τον εισαγγελέα ο Πιστόριους – “Λέει ασυναρτησίες και προσπαθεί να καλύψει τα ψέμματά του”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε