Κόσμος

Δηλητηρίαση Σκριπάλ: “Πόλεμος” Ρωσίας – Αγγλίας και στα… δημοσιεύματα!

Ρώσος χημικός απορρίπτει με... συνοπτικές διαδικασίες το δημοσίευμα της Telegraph που μιλά για το πώς ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του δηλητηριάστηκαν.

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, σε βρετανικό έδαφος, έχει κάνει τις σχέσεις Αγγλίας και Ρωσίας να βρίσκονται στον… πάγο. Το πώς οι δυο τους δηλητηριάστηκαν αποτελεί το μεγαλύτερο ερώτημα και το τελευταίο σενάριο που δημοσιεύει η βρετανική Telegraph, έρχεται τώρα να απορρίψει ένας Ρώσος χημικός.

Είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων ασφαλείας που σχετίζονται με την συσκευασία χημικών ουσιών. Και αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την εκδοχή της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Vedomosti, υποστηρίζει ότι όσον αφορά τις δηλητηριώδεις ουσίες, υπάρχει οικιακός τρόπος συσκευασίας τους και επαγγελματικός. Και αυτοί οι δύο τρόποι συσκευασίας δεν πρέπει να συγχέονται.

Γι΄ αυτό οι Σκριπάλ δεν δηλητηριάστηκαν μέσω… βαλίτσας

«Οι ουσίες της κατηγορίας αυτής που μας ενδιαφέρουν διεισδύουν στα περισσότερα υλικά των οικιακών συσκευασιών- τα εμποτίζουν. Δηλαδή κάποιος πρέπει επαγγελματικά και σε εξειδικευμένο εργαστήριο να πακετάρει τα ρούχα ή τα καλλυντικά. Να ψεκάσει την συσκευασία εξωτερικά και να την τοποθετήσει.

[read4more]

Η επαγγελματική συσκευασία δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με την οικιακή. Δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα δύο είδη συσκευασίας», δηλώνει ο χημικός στην εφημερίδα Vedomosti.

Σύμφωνα με την εκδοχή της βρετανικής εφημερίδας η δηλητηριώδης ουσία από την οποία προσβλήθηκε ο ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, είχε τοποθετηθεί στην βαλίτσα της κόρης του Γιούλια.

Και συγκεκριμένα στα ρούχα και τα καλλυντικά, πριν αυτή αναχωρήσει την τελευταία φορά από την Μόσχα με προορισμό το Λονδίνο. Την άποψη του διατύπωσε στην εφημερίδα Vedomosti.

Η Γιούλια Σκριπάλ ταξίδεψε αεροπορικώς στο Λονδίνο από την Ρωσία στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι βρετανοί ερευνητές διερευνούν την υπόθεση να είχε εμποτιστεί με την νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κάποιο ρούχο, κάποιο καλλυντικό ή κάποιο δώρο που ανοίχτηκε στο σπίτι του Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, γράφει επίσης η Telegraph, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Έξαλλοι στο Κρεμλίνο!

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι βρετανικές κατηγορίες ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Αγγλία είναι σοκαριστικές και ασυγχώρητες. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως είναι εξαιρετικά πιθανό ο ίδιος ο Πούτιν να έλαβε την απόφαση για τον θάνατο του Ρώσου πρώην πράκτορα σε αγγλικό έδαφος.

«Οποιαδήποτε αναφορά ή μνεία στον πρόεδρό μας σε σχέση με αυτό είναι σοκαριστική και ασυγχώρητη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων κόσμιας συμπεριφοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από: Vedomosti, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλέξανδρος Δρίβας: Βρισκόμαστε σε Παγκόσμιο Πόλεμο με σιγαστήρα – Δεν μπλοφάρει ο Τραμπ
«Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει πρακτικά από την 11η Σεπτεμβρίου, απλώς γίνεται ελεγχόμενα» τονίζει στο newsit.gr ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Δρίβας
Νέα ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ
«Το Ιράν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, τώρα δεν είναι ώρα για διπλωματία» λέει ο ΥΠΕΞ και μεταβαίνει το απόγευμα στη Μόσχα
«Πώς μπορεί το Ιράν να επιστρέψει σε κάτι που δεν εγκατέλειψε ποτέ, πόσο μάλλον να καταστρέψει;» υποστήριξε ο Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Τραμπ για το χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν: «Thank you, Mr. President» γράφουν πινακίδες στο Τελ Αβίβ
«Σας υποσχέθηκα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καταστρέφονταν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Οι αφίσες σε δρόμο του Τελ Αβίβ
Ο ΙΑΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα μετά από την αμερικανική επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
H ιρανική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας διαβεβαίωσε νωρίς το πρωί πως δεν εντόπισε «καμιά ένδειξη μόλυνσης» από ραδιενέργεια στις τρεις εγκαταστάσεις του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Το έμβλημα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας