Κόσμος

Δημοπρατείται το μοναδικό “επιζών” χειρόγραφο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ

To μοναδικό "επιζών" χειρόγραφο μιας από τις σημαντικότερες συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, βγαίνει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο, με αρχική τιμή εκτίμησης 1 εκατ. έως 1,5 εκατ. λίρες.

Κανένα ενδιαφέρον για χειρόγραφο ανέκδοτου ποιήματος του ΤσώρτσιλΠρόκειται για το αυτόγραφο χειρόγραφο της Δεύτερης Συμφωνίας σε μι ελάσσονα, που συνέθεσε ο Ραχμάνινοφ στη Δρέσδη, από το 1906 έως το 1909.

Για περίπου έναν αιώνα, θεωρούνταν ότι το χειρόγραφο είχε χαθεί μετά την πρεμιέρα της συμφωνίας στην Αγία Πετρούπολη το 1908. Ανακαλύφθηκε όμως το 2004, στο κτήμα ενός Ευρωπαίου ιδιώτη συλλέκτη.

Το χειρόγραφο είχε ανακοινωθεί για πώληση στον οίκο Σόθμπις το 2004 και αποσύρθηκε από τη δημοπρασία μετά από διεκδίκηση ιδιοκτησίας. “Ένας φιλικός διακανονισμός ακολούθησε και το χειρόγραφο πωλήθηκε στον τωρινό ιδιοκτήτη το 2005, κι από τότε εκτίθεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη”, πληροφορεί ο διάσημος οίκος δημοπρασιών.

Η τελευταία συγκρίσιμη πώληση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994, όταν αυτόγραφο χειρόγραφο του Ρόμπερτ Σούμαν πωλήθηκε για 1.480.000 λίρες από τους Σόθμπις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κανένα ενδιαφέρον για χειρόγραφο ανέκδοτου ποιήματος του Τσώρτσιλ

Το χειρόγραφο σημείωμα της Άννας Βίσση – Σε ποιούς απευθύνεται;

Βρετανία: 10,9 εκ. ευρώ για το παλαιότερο χειρόγραφο της Ευρώπης

800.000 ευρώ για… χειρόγραφο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006